Bin och miljö

I och med att min pappa är på väg att köpa ett bisamhälle, så tänkte jag skriva lite om biodlingen och dess tjänster för miljön. Eftersom naturens resurser är begrändsade främjar vi både bin och växters mångfald i och med pollineringsarbetet, alltså då bina hjälper växterna att sprida pollen och i och med det ökar växtligheten avseevärt. Utav biodlingen får man också såklart honung, som får olika egenskaper beroende på var bina samlat sina nektar från. (smarrigt på mackan)  Bivax som vi använder till bl.a. ljus. Propolis kåda som används av bina för att laga sina bon och som vi använder i hälsokost eftersom det anses ha hälsofrämjande effekter vid bl.a. sårläkning och förkylningar. 
Dock finns det även såklart några nackdelar t.ex. bekämpningsmedel som används mot bisjukdomar, parasiter mm. och olämpliga rengöringsmedel. Men Sverige har generellt en god miljöpolicy då de gäller biodlngarna! Är man intresserad tror jag att biodling är en riktigt rolig hobby, som ger nytta för både dig och naturen!

E.

image58
Bild: http://www.wahlens.se/start.htm

http://www.biodlarna.se/
http://www.biodlingsforetagarna.nu/files/kvalitetssakring/kap2.pdf


Kommentarer
Postat av: Charlotte

Honung är dessutom fullt av antioxidanter, bra för immunförsvaret. Bin håller både dig och naturen friska.

2008-04-19 @ 22:56:30
Postat av: Peter Lindström

Även om det inte är trevligt att bli stungen av ett bi, påstås bigiftet vara nyttigt mot många sjukdomar bl.a. reumatism.
Peter

2008-04-24 @ 20:21:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0