cyklar och utsläpp i gott syfte

Vem vill cykla till affären och handla om sträckan är obehagligt lång? Ingen. Kanske några få hurtbullar som gillar tidiga mornar men jag skriver nu utifrån egna erfarenheter. Om det inte vore för alla kvarter, skolor, vägar och Akademiska sjukhuset ( jag är från Uppsala ) , som jag måste cykla runt hade jag nog kunnat tänka mig att cykla till skolan mycket oftare.
Regeringen borde satsa på att bygga mer och bättre cykelvägar där man har fågelvägen som utgångspunkt. Är det möjligt att förkorta sträckorna till jobb, skola, affär, gym, dagis borde det vara ett måste. 
Varför inte även införa cykelbidrag, större och bättre cyklar/cykelkorgar/cykellås m.m? 

En annan sak som jag tänkte på är alla pessimister där ute som bara försöker vända alla förslag till det negativa. Självklart ska för och nackdelar diskuteras men någonstans måste ju allt börja. 
Det vi kan göra bör vi göra. 
Med det menar jag att vi faktiskt behöver använda oss av  t.ex. flygplan. Globalisering, vidare världsutveckling, språk, kultur, släkt, pengar, mat och kläder till u-länderna. Listan på vad vi använder flygplan till kan göras lång men vi använder dem ofta i gott syfte även om mycket är sol och badsemster också.
Men vad finns det egentligen för gott syfte med att ta bilen till Ica 1 km bort för att köpa 2 liter mjölk? Och måste du ju ändå göra det, klaga inte på att gymet är tråkigt.
Alltså borde vi försöka göra så mycket nytta som möjligt av de utsläppen som inte kan utgå.

B.

Kommentarer
Postat av: Sarah Connor

Jag kör bil, en stor 4-hjuls driven jeep av typen Cherokee. Jag är nöjd med min bil och bryr mig inte nämnvärt om det påverkar naturen. Jag källsorterar inte utan slänger allting i samma påse när jag slänger sopporna, batterier och rubbet. Bryr mig helt enkelt inte och den här bloggen verkar verkligen skittrist. Jag kollade enbart in den för att det var någon som postat om den på Blondinbellas blogg.

2008-04-11 @ 20:24:25
Postat av: emma

hej :)
hoppas du får en bra fredag
hade varit kul om du vill vara med i mina tre tävlingar

kram

2008-04-11 @ 21:04:05
URL: http://enlitentax.blogg.se
Postat av: D

Blev lite smått irriterad när jag läste Sarah Connors kommentar. Det är de som inte alls har något samvete när det gäller miljön som kommer att förstöra vår jord och jag förstår inte hur man kan vara så egoistisk. Varenda liten sak vi gör för miljön, hur obetydlig den än verkar vara, hjälper för att rädda jorden. Jag vill därför också säga att jag tycker ni har tagit ett riktigt bra initiativ med den här bloggen! Fortsätt skriva ;)

2008-04-12 @ 17:03:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0