Så är det

Nu ska vi se om vi kan börja det här på ett bra sätt. Ingen utav oss 6 är väl egentligen speciellt intresserade av miljö och klimat, men faktum är att det spelar ingen roll. Vare sig man är intresserad av det eller inte lever vi ju fortfarande på samma jord, eller hur?
Under måndagens lektion i geografi kom vi på en mängd olika förslag man kan göra för att förbätta och behålla vår miljö och vi ska ta upp dem lite senare.
Men en sak som vi måste klara av först är att det går inte att engagera sig i detta ensam. Om vi säger att 100 personer dricker kaffe ur en pappersmugg varje dag och alla utom en slänger sin mugg på marken. Då skulle det innebära att på en vecka ligger där 693 pappersmuggar och endast 7 muggar i papperskorgen?
Man behöver inte vara värsta experten för att måna om miljön utan det räcker med att alla gör lite.
Har ni sett filmen "An inconvenient truth"? Okej, den kan vara riktigt dryg, seg och tjatig men den är också en smula chockerande när man ser vad som har hänt med vädret under så lång tid. (Försök dock att inte se den på en måndageftermiddag i skolan). Som vår kära lärare Oscar säger så måste man tänka i ett geografiskt tidsperspektiv och det är självklart att inte alla glaciärer har smält imorgon eller att kustbelägrade områden ligger under havet lagom till skolavslutningen men det är ren fakta som säger att det faktiskt kommer hända om en (vad vi kan tycka) lång tid. Och föresten så är inte 693 pappersmuggar på en vecka speciellt lite. Tänk bara på ett år skulle där ligga 36036 pappersmuggar. Allt handlar bara om lathet, jag är själv en fruktansvärt lat människa, men egetnligen. Hur jobbigt kan det vara att t.ex. stänga av datorn innan du drar till fotbollsträningen?

B.

image1        image2
  Vilket tycker du ser bäst ut?

Kommentarer
Postat av: PDA

Jag tycker bilden till höger är väldigt mycker finare än den till vänster, men serriöst, töm papperskorgen liksom.

2008-04-09 @ 18:38:40
Postat av: PDA

Serriöst, vem vill ha så som det ser ut på den högra bilden!? Jag var ute och gick i skogen här om dagen och såg massa SKIT i ett dike, riktigt fult. Men på stan tycker jag man kan sattsa på mera papperskorgar, dom vi kan se på denna till vönster är den överfull. Hade ni haft en tredje bild på en papperskorg som var halv full (eller halv tom som ni vill) hade jag valt den för serriöst fulla papperskorgar blir sedan så att man slänger bredvid och då får vi bilden till höger. Så FLER PAPPERSKORGAR!

2008-04-09 @ 18:51:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0